Hoofdinhoud

Over minder dan drie weken is het zo ver: de Pinksterconferentie van Opwekking. Wat kijken we uit naar het kamperen, de seminars en natuurlijk het samen zingen! Elk jaar brengt Opwekking een cd met nieuwe muziek uit. De laatste vijf nummers van deze cd verschenen afgelopen vrijdag. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, vertelt hier meer over aan Lukas in De Lunchroom.

Tijdens het Opwekking Worship Weekend in maart nam de band weer nieuwe liederen op. De Opwekkingsbundel tikt daarmee nummer 870 aan. Dit zijn de laatste toevoegingen, die vrijdag uitkwamen:

  • 866 Egypte – een vertaling van Egypt door Cory Asbury en Phil Wickham
  • 867 De naam van Jezus – een vertaling van I speak Jesus door o.a. Abby Benton en Carlene Prince
  • 868 Hoop en redding – een vertaling van Hope and Glory door Tim Hughes, Martin Smith en Nick Herbert
  • 869 Huis van Gebed – geschreven door Jafeth Bekx, Kees Kraayenoord en Harold ten Cate
  • 870 Diep Geraakt – geschreven door Reyer van Drongelen en Harold ten Cate

Voor Ruben springt het nummer De naam van Jezus er het meest uit: “Ik vind dat zo’n prachtig lied en ik hoop zeker dat het lied straks in alle kerken van Nederland gezongen wordt.”

Een ander bijzonder lied uit de lijst is nummer 870. Dit nummer draagt dezelfde naam als het thema van de Pinksterconferentie: Diep Geraakt. Alleen van dit nummer is nog geen liveversie uitgebracht. De bezoekers van Opwekking zingen het lied voor de eerste keer live. Ruben verwacht dat het lied een bijzondere plek in het weekend krijgt: “We hopen dat zo’n lied waarin we zingen dat we diep geraakt worden, het thema van de conferentie kracht zal bijzetten.”

Voorbereidingen
De opbouw van het conferentieterrein is in volle gang, vertelt Ruben: “Toen ik er voor het eerst kwam, was dat wel even een emotioneel moment. Je ziet alles weer vorm krijgen. Dat is echt fantastisch.” De jongerenband krijgt dit jaar een veel grotere rol. Zo verzorgen zij de sing-in en leiden ze de aanbidding op zaterdagavond in het hoofdprogramma.

Zelf spreekt Ruben op zondagochtend. Zijn preek heeft de titel Hoop voor de kerk, hoop voor de wereld. “Ik geloof echt dat Pinksteren door ons heen werkt in de wereld waarin we nu leven. God wil mensen zo aanraken dat er hoop ontstaat in ons leven. Van die hoop mogen wij weer uitdelen. Het mooie aan Pinksteren is dat de Bijbel zegt dat die boodschap voor iedereen is. Ook voor de mensen waarvan wij denken dat het niet voor hen is. Dat vind ik een hele mooie belofte.”

Het hele gesprek en een compilatie van de nieuwe muziek luister je hier: