Hoofdinhoud

In aanloop naar de Opwekking Top 100 delen onze presentatoren hun meest geliefde nummers van Opwekking. Deze lijst is al tien jaar een feest van herkenning voor veel luisteraars. Uit volle borst meedoen met je favoriete meezinger of juist stil worden van een goede, rake tekst. Het kan allebei met de muziek van Opwekking. Dit keer is Maurits aan de beurt. Hij vertelt wat Opwekking 800 voor hem betekent.

‘Als kind zat ik in de kerk altijd praktisch naast het orgel. Ik genoot ervan als de laatste Psalm in de kerkdienst Psalm 150 was. Het intro van de organist warmde me helemaal op om uit volle borst mee te zingen. Ik houd ervan als een lied, waarin we God lof toezingen, iets bombastisch heeft. Dat komt Hem wel toe, vind ik.

Opwekkingslied 800 heeft dat ook. Dat zit hem in de melodie, het tempo waarop het gezongen wordt, maar ook in het plechtige woordgebruik. Waardig, glorie, de aard’ bezingt zijn macht. Sla die lettergrepen maar lekker over, dat doet mij denken aan die mooie Psalmen. Ik heb nooit mijn handjes in de lucht bij aanbidding, maar bij zo’n lied als dit verheft mijn ziel zich.’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Heb jij ook een speciaal gevoel bij een van de Opwekkingnummers? Geef ‘m dan een plekje in de Opwekking Top 100!