Hoofdinhoud

De Opwekking Top 100 is al tien jaar een feest van herkenning voor veel luisteraars. Uit volle borst meedoen met je favoriete meezinger of juist stil worden van een goede, rake tekst. Het kan allebei met de muziek van Opwekking. Ook voor onze presentatoren hebben de nummers uit Opwekking een speciale betekenis. Zij delen met jou welk nummer bijzonder voor hen is. Eunice bijt het spits af en vertelt wat Opwekking 741 voor haar betekent.

Als een vuur van binnen, is mijn liefde voor God. In het diepst van mijn hart, door Hem zelf uitgestort. En Uw Geest vult mijn ziel, bij dag en bij nacht. Uw kracht wordt in mij, in zwakheid volbracht.’ Wat past er nou beter bij het programma Brandstof?

Het is mijn diepe verlangen dat je dit proeft door de uitzendingen heen. Liefde voor God, voeding voor je ziel en het besef dat in onze zwakheid God zichtbaar wordt. Ik hoop dat de gesprekken in Brandstof je niet alleen iets laten zien van de kracht van het vuur in ons, maar ook van zwakte, kwetsbaarheid. Want dat is waar we elkaar vinden en echt kunnen bemoedigen. We zijn allemaal kwetsbare mensen op zoek naar hoe we met God leven.

Dat dat niet vanzelf gaat, daar kom ik steeds meer achter. Ik hoop je dan ook te kunnen bemoedigen op de momenten waarop het vuurtje niet zo hard laait of bijna uit gaat.

Een lastige zoektocht
De afgelopen jaren heb ik vaak gezegd dat ik professioneel christen ben en daar hoeft niks mis mee te zijn. Maar het is voor mij echt een uitdaging om het vuurtje brandend te houden in mijn eigen leven met God. Dat heeft te maken met vragen over God die ik nooit eerder had. En dan is het knap lastig als het je werk is om over geloven te praten. In tijden waarin ik alles veel meer op een rijtje had, noem het zwart-wit, heb ik gezegd: het hangt niet van mijn geloof af. Nou, dat wordt nu in de praktijk zichtbaar.

In mijn zoektocht heb ik gelukkig veel mensen waarmee ik kan praten en één van hen zei: ik proef juist in je worstelingen een enorm verlangen naar God. Dat raakte me en brengt me bij de regel ‘U geeft aan ons geloof waar de twijfel nog heerst.’

Werk aan de geestelijke winkel
Ik hoop dat mijn eigen zoektocht leidt tot eerlijke gesprekken in Brandstof. Dat ik niet te snel met mooie woorden kom. Ik kom veel mensen tegen die verrast zijn door deze eerlijkheid en zich in mijn verhaal herkennen. Dus wat mij betreft is er werk aan de geestelijke winkel. Laten we ons niet schamen voor ons (on)geloof en tegelijkertijd elkaar uitdagen om het vuurtje brandend te houden!

Oja, naast de inhoud van het nummer vind ik het ook muzikaal een hoogtepuntje. Te beginnen met mijn all time favorite: een goede blazerspartij. Gevolgd door de stem van Kinga Bán en lekker stevig gitaar- en drumwerk!

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Zijn er Opwekkingnummers die veel voor jou betekenen? Geef ze een plekje in de Opwekking Top 100!